Igor Roșca – Business | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Director General Rogob SRL;
Data și locul nașterii: 15.03.1984, or. Chișinău
Studii: Licențiat în Drept, USM (2004-2007), Master în Administrație Publică, Academia de Administrare Publică (2007-2008)
Coordonare: Rodica Ciorănică
Foto: Arhiva personală

Știe valoarea unui produs de calitate. omul de afaceri Igor Roșca deține fabrica de mezeluri și un lanț de magazine sub marca Rogob. La fel, magazinele UNIC și GEMENI. s-a lansat în business la vârsta de 21 de ani și cunoaște tot tacâmul din care servești succesul.

ÎN 2020 AM MUNCIT mai mult decât de obicei, date fiind şi provocările pe care le-a impus pandemia de COVID-19. Am acţionat inclusiv reieşind din misiunea importantă ce ne-a revenit, cea de a contribui la asigurarea securităţii alimentare a ţării pe timp de pandemie. Şi mă bucur că ne-a reuşit. Cât despre extinderi, ele sunt o parte importantă a strategiei noastre de business.

REALIZAREA CEA MAI IMPORTANTĂ din anul trecut e că am reuşit să implementăm în continuare proiectele de dezvoltare ale Rogob, UNIC şi Gemeni. Rogob şi-a extins reţeaua de magazine proprii, dar şi prezenţa în alte structuri comerciale, iar UNIC şi Gemeni au implementat atât proiecte de dezvoltare a infrastructurii adiacente, cât şi de redimensionare a activităţii pe interior.

CU RISCUL DE A FI ACUZAT de lipsă de modestie, voi spune că am ajuns să gestionez trei mari afaceri aici prin ambiţie, viziune şi dorinţa de dezvoltare continuă. Cred că dacă la un moment dat te opreşti, deşi încă mai poţi face multe, începi să degradezi. Viziune, muncă, dezvoltare – sunt noţiuni care definesc atitudinea mea faţă de business şi faţă de viaţă, în general.

AFACERILE SUNT CA NIȘTE COPII – nu poţi iubi pe unul mai mult şi pe altul mai puţin. Așa că toate afacerile mele sunt parte a sufletului meu şi le tratetez egal.

ÎNTÂI DE TOATE, este vorba de mediul în care am crescut. Părinţii mei au creat afacerea noastră de familie şi au muncit mult pentru a o dezvolta, iar eu eram martor al efortului pe care-l depuneau zi de zi. Succesele înregistrate ulterior în business le datorez lor. Afacerile le administrez eu, dar sfaturile lor mă ajută enorm şi acum.

CHIAR DACĂ SUNT SUFICIENT DE AUTOCRITIC şi de multe ori îmi evaluez singur prestaţia pe diferite paliere, consider că aprecierile de acest gen ar trebui să le facă alţii. Eu sunt cel care sunt, munca e viaţa mea. Un om care demult a identificat un set de valori autentice. Mă strădui să fiu şi un tată bun, şi un soţ iubitor, şi un fiu bun şi un prieten devotat.

UN SINGUR OM NU POATE SCHIMBA nimic într-o ţară, oricât de influent şi bine intenţionat ar fi. Schimbările trebuie să fie rezultatul unui efort comun, iar pentru ca Moldova să fie cu adevărat prosperă, fiecare trebuie să-şi facă lucrul bine în domeniul în care activează.

NU SUNT SUPERSTIȚIOS, dar despre visuri şi planuri prefer să păstrez tăcerea. În genere, eu vorbesc despre ceea ce-mi doresc să realizez doar atunci când proiectul respectiv are deja un contur real şi ştiu ce trebuie să fac pas cu pas pentru ca visul să devină realitate. Ştiu că dacă eşti corect cu cei din jur şi cu tine însuţi, numaidecât vei reuşi în tot ce-ţi propui.

TOATE MARILE PROIECTE INVESTIȚIONALE în care sunt implicat au necesitat, la un moment dat, decizii curajoase şi, credeţi-mă, nu a fost deloc uşor să le iau. Or, e vorba nu doar de investiţii impunătoare de ordinul zecilor şi sutelor de milioane, ci şi de oameni, parteneriate, proiecte etc.

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.