Rogob” S.R.L. a mai făcut un pas important spre piaţa europeană

Surpriza plăcută de care a avut parte în Moldova Ministrul Agriculturii din Germania

Unul din cele mai importante obiective ale „Rogob” S.R.L. este de a efectua exporturi de produse procesate din carne pe piaţa europeană. Iar recent a mai fost făcut un pas important spre realizarea acestui obiectiv. Am în vedere vizita efectuată la fabrică de o delegaţie din componenţa căreia au făcut parte miniştri ai agriculturii din ţări membre ale UE, reprezentanţi ai Directoratului General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene, delegaţi FAO şi WFP, reprezentanţi ai corpului diplomatic, dar şi ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova.  

Această vizită a avut loc în contextul obţinerii de către Republica Moldova a statutului de ţară candidat la aderarea la Uniunea Europeană, dar şi alinierii cadrului legislativ în domeniul agriculturii şi industriei de procesare la standardele europene.

Delegaţia a fost familiarizată cu tehnologiile moderne de procesare a cărnii, fiind vizitate toate secţiile de producere de la fabrică. Pentru mine personal, dar şi pentru colegi a fost un motiv de mândrie faptul că membrii delegaţiei s-au arătat plăcut surprinşi de cele mai moderne tehnologii implementate în procesul de producere, cât şi de standardele înalte de calitate a produselor finite. Ministrul Agriculturii din Germania a apreciat în special tehnologiile performante germane implementate la fabrică, menţionând că pentru el aceasta a fost o surpriză plăcută.

Vizita delegaţiei de nivel înalt a fost pentru noi o oportunitate de a demonstra că posedăm toată infrastructura necesară, dar şi că avem implementate deja toate bunele practici europene pe partea ce ţine de tehnologizare, automatizare a proceselor şi implementare a proiectelor de eficienţă energetică.

Sunt convins că această vizită va deschide noi perspective pentru compania noastră, iar accesul pe piaţa de consum a UE va avea loc în viitorul cel mai apropiat.       

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.