Achiziţia de către FPC „ROGOB” SRL de la Guvernul Republicii Moldova a 85,45% de acţiuni din Magazinul Universal Central „UNIC”S.A. a fost desfășurată în data de 04.04/2016.

Magazinul Universal Central UNIC  S.A. și-a început activitatea în luna aprilie1945, fiind una dintre primele întreprinderi comerciale din republică de după război. Din 1959 şi până în 1983 întreprinderea a activat în clădirea cu 5etaje de la intersecţia străzilor adresa bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt

Și Puşkin. Din 1983 şi până în prezent magazinul îşi desfăşoară activitatea într-o clădire cu 5 etaje, construită după un proiect individual la intersecția străzilor Ismail și b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Astăzi, Magazinul Universal Central UNIC  S.A. reprezintă un centru comercial, localizat la una din cele mai aglomerate străzi din mun. Chişinău, având adresa bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr.8., unde în cea mai mare măsură, se promovează şi se realizează mărfuri nealimentare şi alimentare autohtone, produse practic de toţi producătorii Republicii Moldova, fiind completate şi cu mărfuri de import. Genul de activitate sunt împărţite în următoarele activități: –  Servicii de arendă;-        Servicii de parcare.

Suprafaţa totală acentrului este de 24,5 mii m.p., inclusiv suprafaţa comercială – 17,2 mii m.p. Suprafaţa terenului aferent reprezintă 1,8 ha (fiind proprietatea primăriei,având la bază încheiat un contract de arendă) ocupând teritoriul de la bd.Ştefan cel Mare şi Sfânt până la str. Mitropolit Varlaam.

Astăzi, magazinul „UNIC” este unicul centrul comercial din mun. Chișinău ce se poate lăuda cu un număr record de vizitatori unici care sunt în mediu – 17.000 persoane/zi, unde în cea mai mare parte, se promovează şi se realizează mărfuri pentru păturile sociale cu venituri medii și mici. Avantajul centrului comercial îl reprezintă, totuşi, vadul comercial, fiind foarte puternic influențat de factorul unei intersecţii foarte aglomerate şi localizarea lângă Piaţa Central şi Autogara Centru.

Mai multe detalii pot fi accesate aici https://unic.md/ro/page/despre-noi/