Bazele companiei FPC ROGOB SRL au fost puse încă în 1997 de soții Grigore şi Fevronia Roșca, iniţial pornind ca o afacere de familie.

Pe parcursul celor 23 ani afacerea s-a dezvoltat, iar mezelurile preparate conform rețetelor tradiţionale au câştigat încrederea consumatorilor.

În 2007, odată cu numirea în funcţie a lui Igor Roşca, fiul fondatorilor Grigore şi Fevronia Roşca, în calitate de Director General, în faţa întreprinderii au fost puse sarcini ambiţioase având la bază un plan de dezvoltare foarte clar şi bine definit. Astfel, întreprinderea a pus startul dezvoltării propriei sale reţele de magazine specializate, toate gândite,  proiectate, amenajate şi dotate după model European.

În anul 2013, întreprinderea a deschis cea mai modernă fabrică de mezeluri din Moldova, de model european, care se conformează tuturor normelor sanitare şi standardelor de calitate europene. Ca rezultat, s-au creat condiţii de muncă impecabile care corespund tuturor normelor şi standardelor europene,  fiind înalt apreciate de demnitarii europeni în cadrul unor vizite repetate la întreprindere. Tonio Borg, Comisarului European pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor, Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentaţiei şi Agriculturii Republicii Federale Germania  au confirmat că compania respectă toate normele europene de igienă şi producere a mezelurilor, iar drept rezultat compania este eligibilă pentru exportul produselor sale pe piaţa Uniunii Europene.

Produsele ROGOB pot fi găsite în cele mai cunoscute supermarketuri şi magazine din R. Moldova, precum și în rețeaua proprie de magazine specializate ROGOB, care la moment numără 27 de magazine, dintre care unul în Soroca şi unul în Bălţi. În magazinele specializate ROGOB marfa este livrată de 2 ori pe zi, astfel consumatorii se pot bucura de cele mai proaspete produse cât şi de o bună deservire într-o ambianţă prietenoasă şi caldă.

Astăzi, Rogob este cea mai mare și modernă companie din Moldova producătoare de salam și delicatese din carne. Amplasată în satul Goianul-Nou (mun. Chișinău), capacitatea de producție a companiei depășește 45-50 tone de produs final timp de 24h. În cadrul companiei muncesc circa 600 angajați.