În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, strada Pușkin, în special partea sa centrală, a fost grav afectată de bombardamentele aeriene. O parte semnificativă a clădirilor de pe stradă pur și simplu a fost ștearsă de pe fața pământului.

După război, strada a început să fie refăcută. Strada a început să fie construită conform planului urbanistic aprobat din 1947. Astfel, apar primele clădiri moderne, printre care și clădirea GLAVUNIVERMAG de atunci, localizată la colțul străzilor Pușkin și Lenin (acum bd. Ștefan cel Mare și Sfânt), fiind o clădire cu două etaje. Arhitectul clădirii este Valentin Voițehovskii. GLAVUNIVERMAG a fost cel mai mare magazin din oraș și din republica, unde odată cu deschiderea acestuia au fost create noi departamente cu săli decorate, fiind extinsă și gama de produse și servicii suplimentare pentru clienți.

Este interesant faptul că, înainte de construirea clădirii din colț, vis-a-vis de GLAVUNIVERMAG era o alee cu bănci și flori. GLAVUNIVERMAG a funcționat până în 1959, când a fost redenumit în UNIVERMAG CENTRAL, atunci a fost construită și aripa din partea stângă cu 5 etaje care a fost alipită UNIVERMAGULUI CENTRAL, astfel s-a făcut extinderea spațiului deținut de UNIVERMAGUL CENTRAL. În această clădire UNIVERMAGUL CENTRAL (ulterior redenumit în “Magazinul Universal Central UNIC”) a funcționat până la30 aprilie 1983, când Magazinul Universal Central UNIC „s-a mutat” într-o clădire nouă situată la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Ismail, iar în vechea clădire a fost deschis „Lumea copiilor”, care a funcționat până în anul 1991.

În prezent, aici este situat Centrul Comercial „GEMENI”. Achiziția de către „Twins Estate” SRL, ce face parte din grupului ROGOB a pachetului de acțiuni de 95,45% din cadrul Casei de Comerț Gemeni SA a avut loc pe data de 17.04.2019. Principalul activ al acestei întreprinderi reprezintă Centrul Comercial Gemeni ce se află pe bulevardul principal din Chișinău, Ștefan cel Mare și Sfânt la intersecția cu strada Pușkin, chiar în miezul capitalei. Prin preajmă aflându-se principalele obiective majore, atât guvernamentale cât și municipale. Astăzi, acest obiect poate fi considerat drept cea mai prestigioasă locație din Chișinău, cât și în Republica Moldova. Accesul prin mijloace de transport în comun este convenabil. Și sunt înregistrate 396 de contracte de locațiune, care însumează în total o suprafața închiriată comercială de 5699,18 m2.

„GEMENI” este alcătuit din 3 blocuri(A, Б, В).  După genul de activitate: Închirierea și exploatarea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, după datele oficiale din anul 2017 (conform Biroului Național de Statistică) în RM activează – 2 264 companii a cărui gen principal de activitate este cel menționat anterior.